Обявиха първо класиране в Югозападния университет „Неофит Рилски“ .

Югозападен университет “Неофит Рилски” Благоевград. обяви днес първо класиране.  Крайният срок за записване след първо класиране е 14 юли 2021 г. включително. Работното време на комисиите по записване е от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17:00 ч. в делничните дни и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в почивните дни.

Необходимите документи за записване са:

  • Документ за платена такса за първия семестър.
  • Диплома за средно образование (оригинал).
  • Информация за размера на таксите за всяка една от специалностите ще откриете на сайта на университета www.swu.bg в раздел “Годишни и административни такси”.

От ЮЗУ съобщават, че записалите се студенти автоматично участват в следващите класирания. В случаите, когато студентът е приет на второ или следващите желания и е удовлетворен от специалността, по която е приет, следва да подаде декларация, че не желае да участва в следващи класирания. Прекласираният на по-предно желание кандидат, при следващо класиране не подлежи на връщане в специалността, в която е бил приет в предходните класирания. Неприетите кандидат-студенти автоматично участват в класиранията без подаване на допълнителни заявления.

Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред Техническата комисия, губят правото да се обучават. Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране. Приет студент, прекласиран в друга специалност след първото или второто класиране, при окончателното записване във факултета заплаща изравнителна такса или му се възстановява разликата с вече заплатената такса. На записал се при съответното класиране, но отказал се от обучение студент, се възстановяват 50% от заплатената семестриална такса.
След започване на учебната година, внесената семестриална такса не се възстановява.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com