Горещи новини

Община Сандански се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството

Община Сандански се присъединява  към инициативата Световен ден на предизвикателството

Събитието ще се проведе на 14 май, от 14:00 ч., в парк „Свети Врач“, като в него ще вземат участие ученици от ПГ „Яне Сандански“ с бягане и спортно ходене, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми път. Денят на предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Национална кампания Световен ден на Предизвикателството 2021 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; много групови занимания – аеробика, йога, както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки на открито, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение. Нашето желание е да предоставим съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на жителите от Вашия град, като приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на предизвикателството – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Дъжд и гръмотевици в Западна България и днес

В много райони от страната днес ще има валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.