Община Сандански се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството

Община Сандански се присъединява  към инициативата Световен ден на предизвикателството

Събитието ще се проведе на 14 май, от 14:00 ч., в парк „Свети Врач“, като в него ще вземат участие ученици от ПГ „Яне Сандански“ с бягане и спортно ходене, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми път. Денят на предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Национална кампания Световен ден на Предизвикателството 2021 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; много групови занимания – аеробика, йога, както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки на открито, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение. Нашето желание е да предоставим съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на жителите от Вашия град, като приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на предизвикателството – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com