Община Благоевград с експертен съвет към фонд „Култура“

Външни експерти ще вземат участие в сесията на съвета, който ще взима решения за набиране на нови проектопредложения и тяхното финансиране, съобщиха от пресцентъра на община Благоевград

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и Цвета Врангова-Митова са двамата професионалисти в сферата на културата и участници в съвета за разпределяне на фонд „Култура“

Христо Мутафчиев завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова и Илия Добрев през 1994 г.
В периода 1994 – 1995 г. играе на сцената на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в гр. Пловдив, а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“. От 2005 г. е председател на Съюза на артистите в България. Христо Мутафчиев има и редица роли в телевизионни филми и продукции, както и участия в реклами. Сред популярните му изяви са ролите в сериалите „Дунав мост”, „Клиника на ІІІ етаж”, „Огледалото на дявола“, както и в телевизионните продукции „Най-важното в живота“ и „Църква за вълци“. През 2000 г. изиграва ролята на Татуирания във филма „Пансион за кучета“ на режисьора Стефан Командарев. През 2007 г. се снима в друг филм на същия режисьор – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. През 2013 г. взема участие във филма на Димитър Колев „Нежни куршуми“. В интервю актьорът, разтваряйки душата си, споделя: „Доброто представление се ражда, когато успееш да сдобриш тази енергия, да я прекараш през себе си и да я върнеш положителна на публиката. Тогава актьорът е лек, лети, не му пука за текст, няма проблем, дори и да сбърка. Така е и с мен. Аз летя на сцената и никой не е в състояние да ме спре.“ Печелил е награда на конкурса „Парад на рекламите в България“ за рекламата на Форд Мото-Пфое 1992, има номинация за конкурса „Ку-ку усмивка на годината“ през 1992 г. и награда за млад актьор „Иван Димов“ 2000 г. През същата година получава номинация за Аскеер за главна мъжка роля за Куцльото в „Куцльото от забутания остров“ от Мартин МакДона, режисьор Пламен Mарков, МГТ „Зад канала“.  През 2001 година получава наградата на САБ за актьор, изиграл най-много главни роли през сезон 2000/2001 г. Печели наградата на САБ „ИКАР 2005“ за главна мъжка роля: Големанов в „Големанов“ 2005 г., а през 2006 година е награден за мъжка роля за Агатон Агасич в „Опечалена фамилия“ от Бранислав Нушич, режисьор Бина Харалампиева, на Международния фестивал „Дни на Зоран Радмилович“ в гр. Зайчар, Сърбия.

Цвета Врангова-Митова е родена през 1983 година. Завършила е журналистика във ВТУ, а после и магистратура печатни медии във Факултета по журналистика в София. Дългогодишен журналист в медии като радио „Фокус“, вестник „Стандарт Лайт“ и др. От 2009 г. е журналист в списание „Biograph”, а от 2017 г. е кореспондент на канадската медия Global Radio News за България. Член е на международните организации International Journalists Society и Media Justice.

В съвета ще вземат участие Ивайло Златанов, като председател, общинските съветници към Общински съвет Благоевград, Гергана Янчева, Анна Мазурска и Мехмед Вакльов, представителите от Община Благоевград ще бъдат Татяна Николова, главен експерт „Счетоводител“, Живка Юрукова, главен експерт „Юрист“ в звено „Икономическо развитие“ и Атанаска Ковачева, главен експерт в направление „Култура“.

Сесията на съвета към фонд „Култура“ ще се състои на 18 май от 10.00 часа в зала номер 5 в сградата на Община Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com