Горещи новини

Община Благоевград разполага 124 нови контейнера за биоразградими отпадъци

124 нови контейнера, предназначени за разделно събиране на биоразградими и/или зелени отпадъци, се поставят на различни места в града и част от малките населени места на територията на община Благоевград.

Съоръженията са тип „бобър“ и са с вместимост 1,1 куб. м.
Обхванати са райони около паркове, детски и учебни заведения, обществени сгради, райони с ниско застрояване и др.
Основната цел е чрез контейнерите и тяхното използване да бъде намалено количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране и рециклиране.
Кратността на обслужване ще става веднъж в седмицата, което гарантира регулярното и навременно почистване на контейнерите и поддържане на добрия естетически вид на площадките, на които са разположени.
Контейнерите сe поставят във връзка със стартиране на проект „Композираща инсталация за разделно събирани биоразградими и/или зелени отпадъци от общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.
Община Благоевград апелира гражданите да използват съдовете само по предназначение и в тях да не се изхвърля смесен битов отпадък!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com