Горещи новини

Община Благоевград започна да премахва излезлите от употреба МПС

Акция за принудително отстраняване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) стартира днес от кв. “Еленово”. Част от установените излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), изоставени от своите собственици в кв. “Еленово”, чийто срок е изтекъл бяха репатрирани, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Със заповед на кмета на общината Благоевград от 15-и септември комисия от звено „Oбщинска охрана, обществен ред и сигурност“ съвместно със сектор „Охранителна полиция“ към ОД на МВР Благоевград установиха и маркираха автомобилите нарушители.
След като собствениците на изоставените автомобили са издирени, им се съставя предписание за преместване на колите.
Автомобилите на собствениците, които не са изпълнили предписанието за доброволно премахване в указания срок, ще бъдат принудително преместени от лицензиран оператор на специално отредено за това място. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването, ще бъдат за сметка на собствениците. Максималният престой на този паркинг е 14 дни, след което изоставеният автомобил ще бъде разкомплектован.
От Община Благоевград молят гражданите, които притежават такива автомобили, да ги преместят своевременно и благодарят на всички, които вече са  го направили.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com