Община Благоевград започна да премахва излезлите от употреба МПС

Акция за принудително отстраняване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) стартира днес от кв. “Еленово”. Част от установените излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), изоставени от своите собственици в кв. “Еленово”, чийто срок е изтекъл бяха репатрирани, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Със заповед на кмета на общината Благоевград от 15-и септември комисия от звено „Oбщинска охрана, обществен ред и сигурност“ съвместно със сектор „Охранителна полиция“ към ОД на МВР Благоевград установиха и маркираха автомобилите нарушители.
След като собствениците на изоставените автомобили са издирени, им се съставя предписание за преместване на колите.
Автомобилите на собствениците, които не са изпълнили предписанието за доброволно премахване в указания срок, ще бъдат принудително преместени от лицензиран оператор на специално отредено за това място. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването, ще бъдат за сметка на собствениците. Максималният престой на този паркинг е 14 дни, след което изоставеният автомобил ще бъде разкомплектован.
От Община Благоевград молят гражданите, които притежават такива автомобили, да ги преместят своевременно и благодарят на всички, които вече са  го направили.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Времето днес – 28 септември

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в равнинната част от страната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.