Община Банско празнува подобаващо Голяма Богородица

Един от най-светлите християнски празници, известен като Голяма Богородица, бе честван тържествено във всички селища на община Банско.Кметът Иван Кадев, заедно с министър-председателят Стефан Янев и областният управител Николай Шушков присъстваха на тържествената литургия в църквата „Света Троица” в Банско.

След като изпрати гостите, кметът уважи празника в църквата „Успение Богородично” в с. Филипово, а след това се присъедини към празнуващите при параклиса “Света Богородица” в местността Голяма ливада над село Обидим.

Заместник-кметовете Стойчо Баненски и Костадин Атанасов и секретарят на Община Банско – Иван Докторов, посетиха параклиса “Успение на Пресвета Богородица ” близо до село Осеново, където е било първоначално селището и църквата „Свети Архангел Михаил“ в самото село.

В реставрирания храм „Успение на Пресвета Богородица” в гр.Добринище стотици миряни се събраха за курбана за здраве.

Настроението в Банско бе празнично през целия ден. В църквата „Успение Богородично” беше направен курбан с дарение на много банскалии. В града и околностите, където има църквища, също бяха направени множество курбани за здраве.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com