Община Банско започна изпълнение на мащабна инвестиционна програма

Започна реализиране на проектите от Инвестиционната програма на Община Банско за 2021 г. До края на годината трябва да бъде изградена улица с начало кръстовището на ул. „Глазне” и ул.”Еделвайс” до ул.”Явор”. Дължината на новата улица е 537 м. Проектът предвижда изграждане на асфалтови и тротоарни настилки на улицата, изграждане на водоснабдителната и канализационна мрежа, изграждане на улично осветление, постоянна и временна организация на движението и обособяване на пространства с тревна и дървесна растителност. Проектната разработка предвижда направа и на ново кръстовище на ул. „Глазне” и ул. „Еделвайс”.

Със същия времеви хоризонт е реализацията и на проекта Архитектурно–художествено и ландшафтно оформление, с реконструкция на техническата инфраструктура на ул. „Пирин” в частта между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Матов”, централен градски площад „Възраждане” и част от ул. „Никола Й. Вапцаров” и изграждане на вoдопровод и разделна канализация по ул. „Пирин“ в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Глазне“.

Проектът е разделен на два етапа на изпълнение на строително-монтажните работи. Първият етап на ул. „Пирин” е обособен в участъка между ул. „Отец Паисий” и ул. „П.Р. Славейков”.

Изграждането на новата улица покрай реката почти няма да се отрази върху организацията на движението в града, но строително-монтажните дейности по ул.”Пирин” ще създадат временни неудобства на живеещите в района на ремонта. Възложителят и изпълнителите на проекта се надяват на толерантност от страна на собствениците на имоти в обхвата на ремонта и всички жители и гости на Банско заради затрудненото придвижване по улицата. Отправя се апел към живеещите на ул.”Пирин” собственици на автомобили, да осигурят паркиране на колите си на друго място по време на изкопните работи.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com