Горещи новини

Нов сайт и онлайн платформа за социални услуги на Община Благоевград

Община Благоевград разработи нов електронен административен сайт, който презентира областния център в онлайн пространството. Страницата е с модерна визия и множество функционалности, които спестяват време и създават удобство за потребителите.

Достъпът до нея може да бъде осъществен чрез URL адрес – https://blagoevgrad.bg/.

Платформата е насочена изцяло към отделния човек като целта е да се подобри качеството на предлаганите административни услуги в полза на жителите и гостите на града и да се повиши ефективността на работа на администрацията.

„Най-после след толкова години Община Благоевград се нарежда сред развитите в дигитално отношение градове. Тук е мястото да подчертая, че сайтът вече функционира, но информацията в него ще продължи да се обновява. С други думи той непрекъснато ще се актуализира“, заяви кметът Илко Стоянов.

По време на презентацията секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Асен Пидов от фирмата разработчик представиха в детайли функционалностите на новата страница.

„За създаването на сайта заложихме на добри практики, в това число от страници на големи европейски градове, като се постарахме да подберем и приложим най-доброто от тях. Ще наблегнем и на туризма. Всеки ще може да види в 3D формат атрактивни обекти, които могат да бъдат посетени на територията на областния център, тъй като Благоевград има сериозен потенциал в това отношение. Важно е да отбележим, че https://blagoevgrad.bg/ е достъпен и чрез мобилни, и други смарт устройства“, заяви Дейвид Арабаджиев.

В портала е предоставена информация за Община Благоевград, дейността на администрацията, на Общински съвет. Има профил на купувача, на който се обявяват всички обществени поръчки, секции, в които са поместени стратегически документи, информация за търгове и конкурси, наредби, заповеди, новини, предстоящи събития, фотогалерия и др.

За улеснение на жителите и гостите на града, с цел подобряване на услугите и обратната връзка с гражданите, в долния десен ъгъл има бутон, изобразяващ зелена слушалка. Чрез него могат да бъдат подавани сигнали за нередности, нарушение на обществения ред и т.н. Същите ще бъдат обработвани своевременно и архивирани.

Потребителите могат в реално време да следят и степента на замърсяване на въздуха, информация, която се предава към сайта от специално монтирани датчици.

Страницата съдържа и информация за зелената система на Благоевград.

Свързана е с отделните електронни платформи, които Община Благоевград разработи в последните няколко месеца и позволява директна връзка към тях, в това число за прием в детските градини и детските ясли на територията на областния център. Страницата съдържа информация за Интегриран градски транспорт, както и за новата социална платформа, разработена за улеснение на хората в неравностойно положение и техните близки. В нея са поместени актуална информация, нормативни документи, бланки за отделните социални услуги, които могат да бъдат подавани по електронен път и т.н.

Сайтът – https://blagoevgrad.bg/ е създаден с опция да бъде надграждан непрекъснато, като целта е да не възниква необходимост от разработването на нов такъв поне следващите ‪10 – 12‬ г.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com