Нов завод ще заработи в Симитли

Нови 10 работни места ще бъдат разкрити, благодарение на изграждането на нов завод за производство на оптични кабели. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, а срокът за завършването му е 18 месеца. Заводът, който се намира в Индустриалната зона на Симитли, ще бъде с площ от 2 300 кв. м.

“Радостен съм, че днес, заедно с кмета на Симитли Апостол Апостолов, направихме първа копка на завода, който ще осигури още работни места за хората от Общината. Знаете, че като народен представител си бях поставил за основна задача – привличането на колкото се може повече инвестиции и разкриването на колкото се може повече работни места, благодарение на което безработицата в нашата община е с изключително ниски нива!”, сподели днес във Фейсбук профила си депутатът от 44-ото и 45-ото Народно събрание Стефан Апостолов.

“Този завод е само началото! Ежедневно водим преговори с потенциални инвеститори от България и чужбина, които вече могат да си закупуват земя за изграждането на производствени бази и във втората ни Индустриална зона! Голяма част от тях вече са изразили намерение да вложат средства в изграждането на фабрики и заводи в Симитли, което от своя страна е още една стъпка към превръщането на общината в производствен и икономически център за Югозападна България!”, казва още Апостолов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com