Нова електронна услуга въведе Община Разлог

Нова електронна услуга за плащане на местни данъци и такси въведе Община Разлог от 02.08.2021 г.. Услугата ще осигури на гражданите от всяка точка в страната или чужбина да заплатят бързо и лесно своите задължения чрез дебитни или кредитни карти. Преводите се отразяват веднага, без да се налага лицето да посещава местната администрация или клон на банка.
Системата е изключително лесна за ползване, посредством сайта на Община Разлог, секция „Проверка на данъчни задължения“. В електронната справка за местни данъци и такси можете да влезете чрез един от следните три начина:

  1. Чрез ЕГН/БУЛСТАТ/ЛНЧ и ПИН-код, който може да получите от отдел Местни данъци и такси – Община Разлог срещу представен документ за самоличност или нотариално заверено пълномощно;
  2. Чрез ПИК на НАП. Персонален идентификационен код може да получите от офисите на Националната агенция за приходите;
  3. Чрез Квалифициран електронен подпис (КЕП) за физическо лице, издаден от български доставчик на удостоверителни услуги, регистриран в Комисията за регулиране на съобщенията.

При първи опит за вход с електронен подпис, ще бъдете еднократно пренасочени към id.stampit.org, където е необходимо да разрешите на приложението да използва данни от Вашия КЕП.

  • В справката се визуализират всички задължения за въведен ЕГН / ЕИК / ЛНЧ.
  • Чрез електронната справка можете да проверите дължимите местни данъци и такси, да извършите плащания по тях и да се откажете от получаване на съобщения на хартия и да ги замените с получаване по e-mail.
  • При три опита да бъде направена справка с невярно въведени данни, системата временно блокира възможността за достъп. За да направите следваща справка излезте от страницата и опитайте отново по-късно.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com