Нека покажем, че от нас зависи да имаме по-чист и по-приветлив общ дом!

Всеки, който се включи в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ може да изпраща снимки на почистените места на имейл chistizelenblagoevgrad@gmail.com. Направените кадри ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Благоевград и www.blagoevgrad.bg и чрез тях ще покажем добрия пример.

Зелената инициатива стартира утре, 14 май, като тя ще се открие в 10.00 часа на площад „Народни будители“. Стартът ще бъде даден от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и кмета на община Благоевград Илко Стоянов.
Необходимите материали, за улеснение на доброволците в процеса на работа, ще бъдат налични на специално обособени шатри в централна градска част и кварталите. Пунктовете за раздаване на чували, ръкавици, тениски и шапки ще бъдат, както следва: пл. „Народни будители“; в началото на алеята в парк „Бачиново“; пред централния вход на стадион „Христо Ботев“; зелените площи в парк „Даме Груев“; квартал „Струмско“ (срещу супермаркет „Стоми“); кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“ (пред блок Строител); кв. „Грамада“ (пред Китайския мол); кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“ (в двора на СК „Пирин“).
Кампанията се организира съвместно от Община Благоевград, „Еко Партнърс“ АД и ОП „Чистота“, които и предоставиха материалите за голямото почистване.
След дълго прекъсване, екипът на кмета Илко Стоянов възобнови инициативата, като тази година тя преминава под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВМРО на протест, блокира Кресненското дефиле

В Кресна представители на ВМРО организираха протест под надслов „Не предавайте Македония“. Очаква се да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.