На вниманието на Община Благоевград: Опасни детски площадки в Благоевград

Читатели се свързаха с нас, за да ни сигнализират за опасни детски площадки, намиращи се на територията на община Благоевград. Сигналите провокираха интереса ни и решихме да проверим на място какви са условията за игра на нашите деца.

Това, което видяхме, ни изуми – изпочупени огради, липсващи стъпала, стърчащи железа, нарушена ударопоглъщаща настилка, изкъртени съоръжения и още, и още. Почти няма детска площадка в Благоевград, която да бъде изцяло безопасна за игра.

И тук не говорим само за старите детски площадки, строени преди десетилетия. Дори онези, които се направиха през последните 5-6 години, не се поддържат и състоянието им се влошава.

Разговаряхме с родители, които споделиха, че почти всяка сутрин забелязват по нещо ново, което е счупено или откраднато през нощта.

Да, знаем, че отговорността за опазване на имуществото е на всички нас, но и апелираме към Община Благоевград за ефективна охрана и видеонаблюдение на всички детски площадки на територията на общината. Не са толкова много и смятаме, че лесно би се изпълнило. А когато за вандалските прояви има наказани, то в бъдеще други ще се замислят дали да чупят и рушат нещо, което е изградено с парите на всички нас, а децата ни играят там.

Още днес се ангажираме да сигнализираме за проблема кмета на общината адв. Илко Стоянов и председателя на ОбС Радослав Тасков и се надяваме на бърза реакция от тяхна страна.

От всички нас зависи децата ни да играят в чиста и безопасна среда.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com