Горещи новини

На вниманието на Община Благоевград: Докога хората ще си чупят колите по ул. “Дъбравска”?

Граждани се свързаха с нас, за да ни помолят за съдействие по проблем, свързан с настилката на част от ул. “Дъбравска” в Благоевград.

Хората, живеещи там, се оплакват, че от месеци са затруднени да се прибират вкъщи, а колите им все по-често се нуждаят от ремонти поради разместени павета.

При разговор с жителите, стана ясно, че проблемът е от години. Още при управлението на д-р Атанас Камбитов са писали жалба до общината. “Тогава до 2 дни получихме отговор. След намеса от администрацията, работници нахвърляха пясък и просто наредиха паветата отгоре”.

“Явно не са спазени изискванията за подреждане на този тип настилка и паветата отново се разместиха само след няколко месеца.  След дъждовете положението вече е ужасяващо. Малко по-нагоре по улицата ВиК също правеха ремонт и след това наредиха паветата, но там проблем не се появи. Разликата е, че се вижда циментиране под паветата”, казва Илияна.

Преминаването през улицата става все по-трудно последните месеци. Таксита отказват поръчки за ул.  “Дъбравска”, а живеещите там слизат от колите си, за да местят тежките павета, които ежедневно чупят автомобилите им.

Ние от Струма Прес не смятаме за нормално в 21. век улици в областен град да приличат на лунен пейзаж и се надяваме новото общинско ръководство в лицето на кмета адв. Илко Стоянов и зам.-кмета по строителството инж. Христо Дюлгеров да направи необходимото, за да може живеещите на ул. “Дъбравска” отново да се прибират по нормален начин в домовете си.

Хората ни споделиха още, че вече са депозирали жалбата си в деловодството на общинска администрация и очакват отговор и действия. Всички те се надяват новоизбраният кмет адв. Илко Стоянов бързо да реши проблема.

Ще продължим да следим случая и ще ви информираме за развитието му.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com