Горещи новини

Празник на доброто: Благоевградски училища с призив за дарение вместо цвете

Благоевградските училища 11 ОУ “Христо Ботев” и Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” излязоха с призив по случай първия учебен ден. Те молят родителите вместо цветя и букети, да отделят средства за благотворителни кампании.

Основното училище в приело за своя кауза да бъде помогнато на негов ученик, за да се въстанови и върне по-скоро в учебния процес.

“За всеки от нас 15 септември е ден за радост и надежда. Нека този път бъде и ден на съпричастност към Боян, третокласник в нашето училище. След успешна операция, той се възстановява в клиника в Италия. Приканваме Ви вместо цвете за любим учител, да дарите средства, за да може Боян да се върне по-скоро сред своите приятели”, призовават от ОУ “Христо Ботев”, като допълват, че ще бъдат поставени дарителски кутии в двора на училището.

На 15 септември (петък) от 11:00 часа ще бъде открит и първият учебен ден в двора на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“.

“Този ден грее в календара с особена светлина, защото е свързан с изконната любов на българина към знанието и науката. Знанието е сила, но не по-малко значими са общочовешките ценности – доброта, състрадание,милосърдие. Красимира Николова Хаджидиманова, майка на две деца и учител в ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев, се нуждае от средства за лечение и рехабилитация, за да продължи да живее нормално. Благотворителната кампания вече е подкрепена от десетки добри хора. Нека дарим надежда за пълноценен живот”, апелират и от благоевградската гимназия.

В двора й също ще бъдат обособени места с кутии за дарения. Може да направите своето дарение и на обявената банкова сметка:

Банка ДСК
IBAN:BG50STSA93000030196939
Титуляр: Костадин Николов Хаджидиманов

Нека превърнем първия учебен ден и в празник на доброто!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com