Горещи новини

МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград

МЕТРО България и ФК „Пирин“ направиха дарения за украинските граждани, одобрени за настаняване в Социалните жилища в Благоевград.

От веригата магазини са осигурени 150 бр. спални комплекти, в това число чаршафи, възглавници и калъфки. Дарението е извършено чрез Български Червен кръст, като включва и 150 бр. кърпи за тяло, 150 бр. кърпи за лице и 150 бр. олекотени завивки.
Още едно голямо дарение бе направено за украинските граждани, които ще обитават Социалните жилища в областния център. То е от Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, под формата на парични средства и е в размер на 9900 лева.
С тях ще бъдат закупувани вещи и продукти от първа необходимост за бежанците, пристигнали от размирна Украйна в областния център на Пиринско.
Вчера над 90 украинци, подали заявления за ползване на Социалните жилища в кв. „Освобождение“ получиха ключове от помещенията.
Община Благоевград, в лицето на Кмета Илко Стоянов и неговия екип, прави всичко възможно да подсигури спокойствие и подслон на засегнати от войната, без това да ощетява други нуждаещи се групи от местното население.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Дъжд и гръмотевици в Западна България и днес

В много райони от страната днес ще има валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.