Мащабна кампания срещу наркоманията в община Петрич започва от м. септември

Мащабна кампания срещу наркоманията в община Петрич започва от м. септември. Това се разбраха на работна среща днес представители на всички власти. Разговорите бяха по инициатива на председателя на Районен съд – Петрич Атанас Кобуров и кмета на общината Димитър Бръчков.

Участие в срещата взеха директорът на ОД на МВР – Благоевград, началниците на РУ – Петрич и РС ПБЗН – Петрич, началникът на ГПУ – Петрич, представител на прокуратурата. Единни действия ще имат всички институции по отношения на борбата с разпространението и употребата на наркотични вещества, стана ясно на срещата днес, на която кметът Димитър Бръчков обяви, че Общината подготвя и програма с конкретни действия в тази посока.

„Ще търсим максимално широка подкрепа – от институциите и обществото“, каза кметът Димитър Бръчков и допълни, че ще се работи последователно и дългосрочно, а не кампанийно срещу превенцията на наркоманията в община Петрич. Програмата ще може да бъде допълнена от всяка една институция, имаща отношение по проблема, уточни кметът. Обсъдени в разговорите бяха и проблемите, продиктувани от палежите край ромските квартали, от силния шум и вандалските прояви на обществени места.

По тези въпроси също бяха направени предложения за действия, които следва да се утвърдят от всяка една институция. Стана ясно, че до момента служители на Община Петрич са иззели около 5 000 стари гуми, струпвани на различни места. Те са предадени за унищожаване.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com