“Красивото за нас е ужасяващо за тях!” – кампания на фондация “Четири лапи”

Фойерверките и пиратките допринасят за настроението в празничната нощ, но силният шум не е повод за радост на домашните любимци. Точно обратното – Фондация „Четири лапи” започна кампания за спасяването на кучета и котки от твърде шумното отбелязване на Новата година от хората.

Домашните ни любимци са един от видовете с най-добър слух на Земята. Предимството в природата е това, което ги прави уязвими в света на хората. Освен че могат да бъдат опасни за хората, фойерверките нараняват дивите, бездомните и домашните животни.

Пукотът на фойерверки може да предизвика учестено дишане при животните и загуба на ориентация, казват лекари.

„Бездомните животни бягат в неизвестна посока. Този силен стрес може да бъде пагубен за тях. От силния шум могат да попаднат под гумите на някой автомобил”, обяснява ръководителят на клиника за бездомни животни към Фондация „Четири лапи” Надежда Мечева.

“Това е първосигнално същество. Сърцето му подскача. Има и смъртни случаи”, добавя Иван Пасков.

С кампанията „Красивото за нас е ужасяващо за тях” от Фондация „Четири лапи” призовават освен за настроението по празниците, да помислим и за котките и кучетата. „Искаме да призовем гражданите за едно по-отговорно използване на пиротехническите материали”, апелира Мечева.

  • 3 секунди заря струват 8 лева,
  • 50 секунди  – 120 лева,
  • 86 секунди – 230 лева.

Суми, които харчим само за няколко секунди шум и светлини. Изберете да датите в името на добра кауза пред това.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com