Координационният център към Община Благоевград в помощ на засегнати от войната в Украйна вече работи и в събота

Служители на Община Благоевград и доброволци към Координационния център ще оказват пълно съдействие на пострадали от войната в Украйна вече и в събота. Работното време на пункта в първия ден от уикендите ще бъде от 10.00 до 16.00 часа, а в делничните дни то е от 08.30 ч.  до 17.30 ч.

Всеки, който желае може да предостави на място пакетирани хранителни продукти, които ще бъдат насочени към нуждаещи се украински граждани. В Координационния център могат да бъдат дарявани още нови дрехи, обувки, спално бельо, хигиенни материали и др. Приемат се и  превързочни материали, играчки, памперси, ученически пособия, съдове за храма и чаши за еднократна употреба.

В пункта могат да бъдат дарявани и парични средства, които ще се приемат с двустранно разписан протокол, като същите ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за нуждаещите се, а отчетът ще се осъществява с разходооправдателен документ. 

Собственици на апартаменти, които желаят да предоставят жилища за безвъзмездно ползване от украински граждани могат да заявят намерението си в Координационния център или на тел.: 0877 011 425; 0897 015 981.

Служители и доброволци към пункта имат готовност да оказват и пълно съдействие при необходимост от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна. 

В края на миналата седмица, по предложение на кмета Илко Стоянов, общинските съветници одобриха решението, свободните социални жилища в кв. „Освобождение“ да могат да се ползват и от украински граждани. Настаняването им в тях може да започне след като решението на ОбС – Благоевград влезе в сила, след изтичане на законоустановения срок. Важно условие за кандидатите, пристигнали от Украйна е да имат придобит статут на бежанец, хуманитарен статут или временна закрила. 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com