Координационна среща с фокус превенция на трафика на хора, сред потърпевшите от войната в Украйна ще се проведе в Благоевград

На 13 април от 13.30 часа в зала „22 септември“ ще се проведе координационна среща във връзка с нарастващата бежанска вълна, която идва в Благоевград от Украйна.

Основната цел на срещата е да се обсъдят рисковете, породени от военния конфликт в Република Украйна, в частност уязвимостта от въвличане в трафик на хора, експлоатация и други престъпни дейности, пред които са изправени разселените лица.

Постигането на обединени и координирани действия ще постави основите за генериране на адекватни регионални мерки за защита на основните човешки права на бежанците, пребиваващи на територията на община Благоевград.

Поканена за участие е Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към МС. В събитието ще вземат участие представители на всички релевантни институции и международни организации на централно и местно ниво, в т. ч. Главна дирекция „Гранична полиция“, Държавна агенция за бежанците, секретариата на Националната комисия за борба с трафика на хора, представители на Областната управа, дирекциите „Образование и иновации“, „Обществено здраве“ и  Координационнен пункт към Община Благоевград, Областна дирекция на МВР, Граничен полицейски участък – Петрич, регионалните ведомства по Социално подпомагане, Служба по заетостта, Социална закрила, както и представители на Върховния комисариат на бежанците на ООН и Международна организация по миграция.  

Координационната работна среща се организира от Община Благоевград в партньорство със секретаря на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), Благоевград и секретариата на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет. Техническата обезпеченост за провеждане на събитието се осъществява безвъзмездно от Регионална телевизия Дартс, партньор на МКБТХ, Благоевград. 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com