Снимка: Darik News

Коментар по случая “Пирогов” на зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров

Заместник-министърът на здравеопазването в служебния кабинет Димитър Петров заяви пред медиите, че болница “Пирогов” се управлява непрозрачно, от съвета на директорите е укривана информация, не се е предприемало нищо срещу натрупаните през годините 10 млн. лв. просрочени задължения на болницата и това са причините довели до уволнението на проф. Балтов.

Петров допълни, че никой няма нищо лично към уволнения директор, че не се напада “Пирогов” или персонала му, а освобождаването е заради лошо управление,  конкретният повод проверката на НЗОК, която установила неоснователно получени суми в размер на 1 млн. лв.

От пресслужбата на Министерството на здравеопазването съобщиха, че в Протоколи за извършената проверка от НЗОК се вижда, че е установена отчетена, но неизвършена дейност на над 400 лица за над 1 милион лева. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. В проверката на НЗОК е било установено, че липсват документи за описаните случаи, като извършени изследвания и назначено лечение при всеки един от тях.

“Възможно е вина да носят шефовете на отделенията за бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания. Това говори за едно – неупражнен контрол от страна на изпълнителния директор. Фактите показват, че той пречи на Съвета на директорите. Не може да се управлява еднолично такава голяма държавна болница”.

Самият съвет на директорите признава, че от тях се крие информация.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com