Кметът на Разлог Красимир Герчев връчи Почетния знак на кмета на Община Разлог на учителя Николай Фарфаров

Кметът на Разлог Красимир Герчев връчи Почетния знак на кмета на Община Разлог на учителя Николай Фарфаров. Знакът се връчва заради достойно изпълнение на човешкия дълг от страна на г-н Фарфаров, който в автомобилна злополука, при която е блъснато 5-годишно момченце, реагира бързо и спасява живота му.

„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг.”, казва след случилото се Николай Фарфаров.

“За достойно изпълнения човешки дълг на учителя Николай Фарфаров се присъединявам към благодарността на родителите, на МВР Разлог и ръководството на гимназията. Да спасиш човешки живот, без да го афишираш, са качества за подражание и пример – добър пример на млад човек, на български учител. Искрено благодарих на Николай Фарфаров за бързата и адекватна реакция, за скромността и добротата, за спасеното дете… Горд съм, че връчих почетен знак – на достоен човек – за достойно дело.”, сподели Красимир Герчев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com