Горещи новини

Кметът на Петрич Димитър Бръчков с предложение за промяна на министерска заповед

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков с предложения за промяна на министерска заповед. Това става след разговор по темата с областния управител Николай Шушков и касае пропускателния режим на ГКПП „Златарево“. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков насочва внимание към проблемите, които произтичат от затварянето на ГКПП „Златарево“ за влизане в Р България от Р Северна Македония.

Пропускателният режим през този пункт е само за излизане от територията на страната. Влизащите в България ще трябва да минават единствено през ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Гюешево“, според заповед на Министерство на здравеопазването. Това обаче създава логистични проблеми, особено при пътническите и туристически пътувания и бави преминаването през границата.

След разговора с областния управител и с директора на РЗИ – Благоевград кметът Димитър Бръчков предлага да се инициира промяна в частта от министерската заповед, която определя граничните пунктове, през които може да се влиза в България, като се допълни и ГКПП „Златарево“. В този случай ще бъде необходимо директорът на РЗИ – Благоевград да командирова служители на пункта за дейността по задължителен здравен контрол. От своя страна кметът Димитър Бръчков ще проведе разговори да се командироват и медицински лица от МБАЛ „Югозападна болница“ на ГКПП „Златарево“ в помощ на РЗИ – Благоевград. След разговорите по темата има пълна подкрепа от страна на областния управител и директора на РЗИ – Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com