Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и д-р Милен Врабевски обсъдиха кампанията за ваксиниране на македонски граждани

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и д-р Милен Врабевски проведоха работна среща.

Срещата беше в първия ден на кампанията, подета от д-р Врабевски, за ваксиниране на граждани от Република Северна Македония срещу коронавирус.

На ГКПП „Златарево“ има мобилен екип на ваксинационния център,

който разкри д-р Врабевски след съгласуване с Министерството на здравеопазването още преди месец. Д-р Врабевски благодари на кмета на община Петрич за съдействието и подкрепата, която оказва през годините за инициативите, насочени към българските граждани в съседната държава, подети от фондация „Българска памет“.

Освен създател на фондацията, д-р Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа – Comac Medical, към която е разкрит ваксинационния кабинет. За кампанията сега – ваксиниране на граждани от Република Северна Македония, кметът Димитър Бръчков е разговарял и с кметовете на общините Струмица и Ново село. С положителен знак се приема възможността за имунизиране срещу Ковид от гражданите в съседната държава, потвърди и д-р Врабевски.

Има изготвени предварителни списъци на желаещите към момента, ще бъдат отворени и „зелени коридори“. Освен на ГКПП „Златарево“ ваксинационен екип на д-р Врабевски има и на ГКПП „Станке Лисичково“.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com