Кметът на община Петрич Димитър Бръчков участва в работна среща, водена от премиера Стефан Янев

Служебният министър-председател Стефан Янев посети община Петрич днес сутринта. Беше посрещнат в археологически обект „Античен град Хераклея Синтика с прилежащи некрополи“, м. Рупите, където пристигна с министъра на културата проф. Велислав Минеков.

На място, където продължават археологическите проучвания, ръководителят на същите доц. д-р Людмил Вагалински даде обстойна информация за хода на разкопките, разкритите артефакти до момента и богатата научна информация за обекта, получена и синтезирана в резултат на тези проучвания. По късно министърът на културата проф. Минеков разгледа и новата сграда на Исторически музей – Петрич, която предстои да бъде пусната в експлоатация.

Веднага след това посети и действащата експозиционна зала на Исторически музей в центъра на града. Проф. Велислав Минеков беше посрещнат и в кабинета на кмета Димитър Бръчков, където двамата проведоха също работна среща.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com