Кметът Илко Стоянов с превантивни мерки за предотвратяване на пожари на Сирни Заговезни

С цел превенция на риска от пожароопасни ситуации на Сирни Заговезни (26 февруари), когато традиционно се палят огньове, кметът Илко Стоянов издаде заповед, в която са заложени ограничителни мерки.

Забранено е паленето на огньове в близост до сгради, постройки, съоръжения, както и изгарянето на автомобилни гуми и леснозапалими горива и материали. Не е позволено паленето на огън при силен вятър, както и оставянето му без надзор. Съгласно заповедта, всички огньове следва да бъдат изгасени до 22.00 ч.
С цел осигуряване безопасността на населението ще бъдат сформирани и екипи с представители на Община Благоевград, РСПБЗН – Благоевград, 01 и 02 РУ на МВР – Благоевград и РИОСВ – Благоевград.
В рамките на празника ще има дежурен автомобил на “Биострой” за извозване на гуми и горящи материали.
Община Благоевград апелира при нередности да бъдат подавани сигнали на дежурните телефонни линии 073/88 44 34 и 073/ 88 44 06.

 

 

*Снимката е илюстративна

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com