Кметът Илко Стоянов посети домовете на първите бебета за 2023 г. в Благоевград

Кметът Илко Стоянов посети домовете на първите две бебета за 2023 г., изплакали в отделенията по акушерство и гинекология на болница „Пулс“ и Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград.

Те са момиченца, като и двете деца са втори в семействата.

Малката Андрея, родена на 3-и януари в болница „Пулс“, получи от кмета подарък – столче за кола.

За Диана пък, която е първото бебе в МБАЛ – Благоевград и е родена на 4-и януари, той бе подготвил ваучер за бебешки стоки. Подаръците са съобразени с желанията на родителите на малките момиченца.

Бебетата получиха и специално изготвени грамоти, а техните майки букети от цветя като комплимент от кмета Стоянов.

По повод Деня на родилната помощ, който отбелязваме днес – 21 януари, кметът посети и АГО в двете здравни заведения, където поздрави екипите, работещи в отделенията.

„Вие не само помагате за раждането на нов живот, вие давате надежда и внасяте позитивизъм в ежедневието на всеки един от нас. Ролята ви винаги е била важна, но сега в тези нелеки времена, в които живеем, тя е от особено значение. Благодаря ви за ежедневните усилия и вашия висок професионализъм! Продължавайте да бъдете все така отдадени на мисията, на която сте се посветили“, каза кметът Стоянов.

Той пожела с всяка година раждаемостта в Благоевград и в България да се увеличава.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Празнуваме Петльовден – денят на мъжките рожби

Петльовден е български народен празник, обичай с регионално разпространение. Чества се главно в източнобългарската етническа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com