Кметът Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев запалиха символично олимпийския огън в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев запалиха символично олимпийския огън в парк „Бачиново“.

„Благодаря на Олимпийски клуб, че ни събра и се радвам,  че Община Благоевград продължава тази традиция, която трябва да пребъде във времето. Щастлив съм, че сред нас има млади хора, съм сигурен, че след време те пак ще са тук и ще предадат олимпийския огън на следващото поколение. Честит празник, бъдете здрави и успех“, каза кметът Илко Стоянов и даде думата на четирикратния олимпийски шампион Йордан Йовчев.

„Честваме един голям юбилей – 100 години Български олимпийски комитет. Нека с личния пример да предадем знания, мотивация и да имаме все повече поводи за гордост в предстоящите квалификации за Олимпийски игри“, каза гимнастикът.

Празникът бе открит от проф. Атанас Георгиев, който приветства участниците от името на доц. д-р Даниела Томова, заместник-декан на Факултета по педагогика и член на Комисията „Национална олимпийска академия“ към Българския олимпийски комитет.

Сред присъстващите на събитието бяха проф. Йордан Гошев, зам.-ректор в ЮЗУ „Н. Рилски“ и спортист №1 на Благоевград за 2021 и 2022 година Кирил Илиев.

Инициативата по отбелязване на Международния олимпийски ден продължи с факелно бягане около езерото в парк „Бачиново“, в което се включиха студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски”, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com