Кметът Илко Стоянов бе избран в Регионалния съвет за развитие на Югозападния район

Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, бе избран единодушно за член на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район. Това стана на работна среща в Правец на представители на общините от Югозападна България. От 52-те общини от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София само 17 са представени в Регионалния съвет за развитие. Той е основен фактор в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

На работен форум, чийто домакин е община Правец, кметове и председатели на общински съвети от Югозападния район обсъдиха възможностите, които в следващите седем години ще имат общините за подкрепа на проекти с европейско финансиране. Акцент в разговорите бе създаването и развитието на междуобщински партньорства.

„Следващият програмен период е много важен за развитието на нашата община. Фокусът на ЕС ще е към регионите и партньорствата. Ние трябва да подготвим успешни проекти”, сподели Илко Стоянов.

Той уточни, че е провел важни разговори с колегите си и с представители на АПИ. Градоначалникът е дискутирал темите и с Йорданка Фандъкова, кмет на София, тъй като Благоевград и столицата са в един програмен пакет.

„Моята цел е да кандидатстваме с проекти, които дават добавена стойност за жителите на нашата община. Занапред няма да има 100% финансиране на проектите от ЕС, а общините ще ги съфинансират със свой финансов ресурс. Затова сме длъжни да предлагаме качествени проекти и да следим за доброто им изпълнение”, каза още кметът на Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com