Кметът Димитър Бръчков инспектира ремонтни дейности на улици в общината

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков провери на място работата по полагането на първи пласт нов асфалт по четвъртокласния републикански път Първомай – Габрене. Същият води към осем села в район Подгорие и основен ремонт не е правен, откакто е въведен в експлоатация с първо асфалтиране. Цялостният ремонт на пътя – 20 км. включва още нови тротоари в селата, които пресича, отстраняване на проблемите със съществуващите водостоци и направата на нови, където е наложително, както и разширяване. Сменя се и основен водопровод – 1км. в село Самуилово, през което минава подгорският път. Мащабният проект се финансира с държавни средства, а решението за инвестицията взе предходното правителство.

Успоредно с подгорския път тогава започна и ремонтът на две улици в града – „Солунска“ и „Елтепе“. На място и там беше днес кметът Димитър Бръчков за разговор с граждани. Кметът обясни, че по решение на общинските съветници тези две улици са прехвърлени в собственост на държавата с перспектива за тяхното цялостно благоустрояване, тъй като общинският бюджет няма този резерв от средства. Със средства на Общината се подмени водопровода на двете улици, ще бъдат изградени и тротоарите, по силата на решението на съветниците на база споразумението с АПИ. Това се изпълнява. Припомняме, че беше подменен вече водопровода на двете улици – близо един километър нови тръби, старите бяха на повече от 50 години. „Всичко като процедура е изведено от страна на Община Петрич на база решението на съветниците. Защо ремонтът се забавя, питах на лична среща и регионалния министър г-жа Комитова. Имам уверението, че ще бъде проверено, но очаквах всеки момент работата да бъде възстановена“, обясни кметът Димитър Бръчков.

Разбиране и подкрепа изрази градоначалникът към последствията за живущите на двете улици, но обобщи, че се прави всичко възможно строителните дейности да бъдат завършени. Той допълни, че няма да спре комуникацията с регионалното министерство относно преустановения ремонт на улиците. Дотогава почистваща машина за метене и миене ще минава по улиците „Солунска“ и „Елтепе“, когато не е дъждовно, за да сведе до минимум прахоляците, които се вдигат при преминаването на МПС. Посочените две улици в град Петрич поемат трафика на товарни автомобили между двата гранични пункта – „Златарево“ и „Кулата“.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com