Горещи новини

Кастрационен проект на “Четири лапи” в Белица

Фондация “Четири лапи” организира двуседмична кампания на територията на община Белица. По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани. Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ и община Белица за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и хващачи на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена в двора на бившата ветеринарна лечебница в гр. Белица. Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу Бяс и обезпаразитени.

Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

Продължителността на проекта е в периода от 21.06 до 02.07.

Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на Четири лапи: 0888002385.   

Съвместната работа на Община Белица и ЧЕТИРИ ЛАПИ цели да се подпомогнат на усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни,  по ефективен и хуманен начин.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com