Камбитов с отговор към Трошанов след скандални разкрития за проект на стойност над 535 хил. лв

Д-р Атанас Камбитов с отговор в личния си фейсбук профил към обвиненията на бившия зам.-кмет по Строителството Венелин Трошанов:

“Т.нар. „екип“ „Томов“ (за да е екип, трябва да е направил нещо градивно) е повече от „уникален“ и за пореден път го доказва!
Тези „специалисти“ и „политици“ не спряха да лъжат преди да дойдат на власт, не спряха да лъжат, когато бяха на власт, не спират и сега, когато вече я изгубиха!
Две години бяхме свидетели на непрестанни оправдания за хаоса, некомпетентността им, безхаберието им, бездействието и вредите, които нанесоха на Благоевград. Единственото нещо, което обясняваха, е това какво е направил екипът „Камбитов“, забележете – НАПРАВИЛ, и какво те не са направили.
Та, във връзка с публикацията в местното вестниче, озаглавена „Заварихме поливните системи незаконни, с кладенци, копани без разрешение от Басейнова дирекция и помпа, свързана в табло към светофарна уредба…“, имам следните простички въпроси към този „специалист“, бивш зам.-кмет, В. Трошанов:
1. Как така поливните системи са незаконни, след като проектът е изграден по ТГС, финансиран е чрез евросредства, финализиран е, разплатен е, разходите са верифицирани? Това означава, че проектът е проверен изцяло (изискванията при европейските проекти са много по-високи от тези, които касаят само и единствено работата на Общината).
КАК ТАКА?
2. Защо въпросният зам.-кмет не си направи труда, да попита съпругата си, която в продължение на години беше част от екипа „Камбитов“, работеше в строителния сектор, и беше един от хората, които отговаряше за реализирането на този проект? Ако беше попитал, нямаше да говори глупости!

Във връзка с поредната тенденциозна публикация във вестничето, обръщам внимание, че няма как да се скрие фактът, че проектът е изграден по Оперативна програма за Трансгранично сътрудничество България-Гърция, същият е със средства по Програмата, т.е. става въпрос за външно финансиране. Иначе казано парите НЕ са взети от Община Благоевград, така между другото реализирахме и всички останали проекти.
Ще кажа, че изграждането на поливните системи беше първата стъпка за решаването на проблема с напояването на зелените площи. Ние имахме комплексен ландшафтен проект, който обхващаше изграждането на цялостна система на територията на общината, както и изграждането на Зелен пояс (единствен към този момент), и аз силно се надявам, че новото ръководство, в лицето на кмета Стоянов, ще разгледа всичко това, ако се наложи ще го преработи, ще го надгради, но ще тръгне в посока изграждането на такава система, защото тя е необходима за Благоевград.
P.S. По думите на този зам.-кмет излиза, че за две години „екипът“ „Томов“ не можа да извади два документа, касаещи вече изградена инсталация. Това е ярък пример за това как се работеше, как се прехвърляха и продължават да се прехвърлят отговорности.
По същия начин проспаха санкции за над 10 млн. лева, наложени по проектите по Оперативните програми, които спокойно можеха да бъдат избегнати, ако, разбира се, имаха желанието, знанията и необходимия капацитет. Надявам се много скоро тези неща да станат достояние на благоевградската общественост!
Не, че има значение, но все пак, ще го кажа отново – На лъжата краката са къси!”.

Публикацията на Камбитов е породена от разкрития на Трошанов, направени пред местен ежедневник. Той заявява, че по отношение на скандалната поръчка за над 535 хил. лв., поливните системи били незаконни. Кладенците нямали задължителните предварителни разрешения за водоподаване от Басейнова дирекция, а една от помпите в кв. “Струмско” била свързана към ел. захранване в едно табло със светофарна уредба.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com