И. Раева и Н. Владинова пристигнала в Благоевград за представянето на “Обръчите на Венера” от Вера Маринова

Носителката на две световни титли от първенства по художествена гимнастика Вера Маринова, наричана още „кадифеният глас“, представи книгата си „Обръчите на Венера“ в Благоевград. Тя пристигна в областния център с Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика  и Невяна Владинова, вицепрезидент на Федерацията. Трите грации бяха посрещнати от кмета Илко Стоянов, който поднесе комплимент – цветя на дамите и връчи почетен знак на Илиана Раева.

Символите на художествената гимнастика благодариха на кмета Стоянов за безрезервната подкрепа в посока  развитието на най-красивия спорт в Благоевград.

Книгата „Обръчите на Венера“ е издадена по повод 70-годишнината от основаването на българската художествена гимнастика, а жанрът на четивото е художествена документалистика.

В страниците ѝ са разказани най-големите постижения в българската художествена гимнастика през седемте десетилетия.

По време на срещата в Благоевград беше прожектиран и част от филма на БНТ, посветен на юбилея на грациозния спорт, в който Вера Маринова разказва за успехите на родните гимнастички.

Зала „22 септември“ бе изпълнена с бъдещи „златни момичета“, трениращи на територията на Благоевград, доведени от техните треньори и родители.

По време на представянето на книгата от Община Благоевград бяха закупени бройки от печатните издания, като две от тях бяха поднесени като подарък и пътеводител на КХГ „Пирин“ и клуб по естетическа гимнастика „Прима“.

След края на официалното представяне на книгата Вера Маринова раздаде автографи на всички желаещи.

Вера Маринова е стожер на художествената гимнастика в България. Освен състезател и двукратен световен шампион, тя е дългогодишен журналист в БНТ, като по време на кариерата си е отразила множеството успехи в 70-годишната история на този спорт. Автор е и на книгата, посветена на легендарния ни гимнастика Йордан Йовчев – “Срещи с динозавър”.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Соня от Брежани стана финалист в “Гласът на България”!

Със зашеметяващото си изпълнение на песента “Едерлези” и космическия си глас, ангелогласната Соня ни пренесе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com