Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда” ще заработи в Община Благоевград

Общинските съветници към ОбС-Благоевград одобриха създаването на Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда” в Община Благоевград с 32 гласа “За”, 1 “Против” и 1 “Въздържал се”.

Предложената численост на новия Инспекторат може и да не се окаже достатъчна каквото опасение изрази съветникът Владимир Пандев, а Илко Стоянов отговори, че това е само индикативно и в процеса на работа ще се коригира. Според г-н Пандев дейностите, които ще бъдат извършвани, са много, а служителите ще бъдат малко. От отговора на кмета на Община Благоевград адв. Илко Стоянов стана ясно, че промени ще има и ще се коментира работата след като самото звено заработи.

“Имаме шанса в момента в Благоевград да създадем нещо ново, дайте шанс, защото Благоевград е чудесен град. Всички ние имаме нужда да живеем в чист град”, допълни Илко Стоянов.

Адв. Стоянов отговори и на запитванията какво ще се случи със служителите от закритото звено “Обществен ред и сигурност” като поясни, че те ще бъдат преназначени при положение, че отговарят на длъжностните характеристики.

Съветникът Кирил Илиев сподели, че Инспекторатът отговаря на исканията на групата на ГЕРБ в ОбС. Той обаче предложи да се помисли за създаване на Общинска полиция по Закона за МВР. Илко Стоянов му отговори, че ще се помисли за създаването на такъв орган.

Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и група от общинските съветници поискаха разяснения и по въпроса с видеонаблюдението и какво ще се случва в бъдеще с тази дейност на общината. Ще бъде ли надграждана системата също бе въпрос, който Радослав Тасков зададе. Илко Стоянов отговори, че щатното разписание там се запазва, а в най-скоро време ще отговори и каква част от града обхваща.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com