Горещи новини

Илко Стоянов: 15 септември е празник на знанието!

Кметът Илко Стоянов откри новата учебна 2023/2024 г. в Благоевград. Той беше специален гост в V СУ „Георги Измирлиев“ и в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

„15 септември е един от най-хубавите празници, защото образованието отваря врати към целия свят. Училището създава приятелства, които ще запомните за цял живот. Пожелавам ви да постигнете големи успехи, а ние да се гордеем с вас! „На добър час, бъдете здрави!“, каза кметът Стоянов в част от приветствието си пред препълнения двор в V СУ „Георги Измирлиев“.

Официалната церемония започна с химните на Р България и ЕС, след което беше представена тържествена програма с песни, танци и стихотворения.

Кметът Стоянов поздрави лично и учителите, учениците и родителите в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ за първия учебен ден – Празник на науката и образованието.
По традиция водосвет за здраве и успехи отслужи отец Андон Шавулев.
Най-емоционален и вълнуващ беше 15 септември за първокласниците и техните родители. Кметът Стоянов отдели специално внимание на децата, които за първи път прекрачват класната стая и им пожела да се насладят на този важен ден за тях, когато отварят изцяло нова страница в живота си, а именно на знанието и приятелството.

Всички първокласници на територията на община Благоевград получиха книжки със специално послание от кмета Илко Стоянов.
На тържествената церемония за първия учебен ден присъства и Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград. Празненствата във всички училища бяха уважени от представители на общинска администрация.
Община Благоевград пожелава успешна учебна година!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Еньовден е! Вижте какви са поверията

Еньовден е български народен празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com