За насилие, основано на пола, и неговата превенция, дискутираха студенти в ЮЗУ

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе семинар на тема „Превенция и подкрепа при насилие, основано на пола“.

Във форума, организиран от катедра „Медико-социални науки“ съвместно със Сдружение „Бъдещето сега“, участваха над 60 студенти от специалностите „Социални дейности“ и „Психология“.

По време на семинара бяха обсъдени въпроси, свързани с идентифициране на насилие, превенция, разпознаване и ранната интервенция срещу кибер насилие. Темата предизвика дискусии по отношение на пола и ролите базирани на пола.

Семинарът, който се проведе в Първи учебен корпус, е част от дейностите по проект „Превенция и подкрепа при кибер насилие, основано на пола (Prevention and Support for Cyber Gender Based Violence), финансиран от програма „Еразъм+“, по който университетът е партньор.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Потребители на социални услуги в Благоевград с тренировки по баскетбол в обновената спортна зала в СК „Пирин“

Ползватели на две Защитени жилища и два Центъра за настаняване от семеен тип за лица …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com