За децата на община Петрич – нов атракцион в Градския парк

Вече е готово за ползване атрактивно въжено съоръжение – Ropeland, коeто ще радва децата от 3 до 12 години в Градски парк – Петрич с различни възможности за забавления – напълно безопасно.

Ropeland е монтиран в източната част на Градски парк, непосредствено до площадката за игра на деца от 0 до 3 години. Придобивка е закрепена към носеща конструкция, изградена по стандарт за тази цел. За изработката на Ropeland е използвано високоустойчиво полиестерно въже. Формата на съоръжението позволява свобода на движенията на децата, допринася за развитие на творческите им умения и физически активности.

Основните забавления са: катерене, прескачане, търкаляне, промушване в тунели, ориентация, люлеене и колективни игри – всичко на три нива. Към момента Ropeland се използва и като терапия при деца с аутизъм и различни проблеми, свързани с фината моторика заради многото цветове, геометрични форми и възможността за допир до възлите на мрежата. Желателно е децата да играят в съоръжението без обувки, за да не се замърси, има поставена за безопасност и удобство и ударопоглъщаща настилка.

Новият Ropeland включва също четири броя плетени люлки, под формата на топки. Монтирани са камери за видеонаблюдение с идеята да не бъде допуснато посегателство, както и да се установи извършител, ако въпреки това, се случи такова. Има и осветление, подходящо за допълване на оформения нов кът за игра на децата.

Община Петрич се обръща с апел – да бъдем внимателни и не допуснем вандалско отношение към съоръжението Ropeland!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com