Горещи новини

Започна изграждането на Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания в Петрич

С благословията на енорийския свещеник Ангел Кочев се направи първа копка за изграждането на Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания в Петрич. Центърът се строи на терена на бившето помощно училище, който държавата предостави на Община Петрич за разпореждане.

„Още тогава заявихме, че няма да има частен, а обществен интерес и този имот ще бъде за нов социален комплекс“, уточни кметът Димитър Бръчков. Изказа благодарност за подкрепата, оказана от депутата тогава Георги Динев, от бившия зам.-областен управител Антоанета Янчева, от директора на ДСП Гинка Александрова, от директорите на дневните центрове „Слънце“ и „Надежда“, както и от Ротари клуб – Петрич, които даряват специализирано оборудване за новото социално звено.

Социалният комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания ще обедини на едно място три социални услуги – функциониращите към момента Дневен център за деца с увреждания „Слънце”, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Надежда” и бъдещия Център за Социална рехабилитация и интеграция. По проект е предвидено сградата на новия социален комплекс да бъде функционална и с достъпна архитектурна среда. Ще разполага с достатъчна площ за специализирани кабинети за работа с деца и лица с увреждания – зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други. Ще има и необходимото дворно пространство за занимания на открито.

Кметът Димитър Бръчков отчете, че за една година са открити в община Петрич три нови социални услуги – Център за обществена подкрепа, Преходно жилище, Център за настаняване от семеен тип. „До няколко седмици ще направим и първа копка за изграждането на нови социални жилища“, каза кметът.

Димитър Бръчков обяви още, че подкрепя идеята на свободната част от терена на бившето помощно училище да се направи спортно игрище и място за отдих и игра. Те ще се ползват от хората в квартала.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4 300 лв

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria …

Един коментар

  1. Витан Йовев

    Най после се сдобихме с техника, за която отдавна мечтаехме и която беше крайно необходима за всички нас защото въздуха който дишаме в града е много запрашен а също и температурите достигат до стойности,които влияят отрицателно върху нашето здраве. Очакваме в най-скоро време да заработи тази техника

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com