Започват проверки за валидността на винетките

Отново на тема пътища и трафик – в цялата страна започват проверки за валидността на винетките. Националното тол управление апелира шофьорите да проверят валидността на закупената винетка, защото само през януари изтичат повече от 324 хил. годишни винетки.

Според Димитър Вълков от тол управлението в Русе контролът се засилва по празници, но и по принцип е постоянен. “Увеличили сме екипите, за да можем да обхванем повече пътища. Има нарушения от първия ден на новата година, както на чужденци, така и на българи. Информацията е предоставена на различни езици и е достатъчна, затова е необяснимо за мен”, подчерта той.

Чрез сайта на БГ тол и всеки един терминал може да се провери валидността на винетка. “Винетки се продават онлайн, на терминалите за самообслужване, в бензиностанции и търговски обекти, както и в пунктовете на ГКПП”, обясни Вълков. И призова да се внимава с цифри и букви в номера, за да не стане винетката невалидна. “Чрез заявление, че номерът е сбъркан, може да се вземе вярна винетка, но ако се пътува с такава, глобите са валидни”, посочи той.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Възгласи “Да живее театърът!” огласиха улиците на Благоевград!

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ отбелязаха днес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com