Жалка картина – срязаха съоръжението Ropeland в Градския парк на Петрич

Това се случва броени дни, след като беше пуснато за ползване. Нарязани на парчета са основните въжета, които придават формата на Ropeland – ръчно плетено от високоустойчиво полиестерно въже. Бруталното посегателство, извършвано през последните няколко дни, беше констатирано от служители на Община Петрич. Това ново съоръжение за игра е сред малкото от подобен тип в цялата страна.

От фирмата, доставила и извършила монтажа, са били потресени от гледката, която заварили, идвайки на място, за да подменят срязаните въжета. Категорични са, че е абсолютен прецедент случилото се с детското съоръжение – само за дни в град Петрич. До момента са монтирали Ropeland в над 100 държави, но подобно пагубно отношение не са срещнали никъде. Всички се ползват с радост и са запазени. Единствената цел според тях е била – да се разруши, защото въжетата са намерени нарязани на късчета. Не биха послужили за нищо на никого.

Вътре освен срязаните основни въжета са установили следи от залепени дъвки, кутии от цигари, фасове, следи от кал. Условието за ползване на Ropeland – без обувки, както беше обявено и по-рано. Съоръжението е атрактивно заради специфичната форма и множеството възможности за игра – катерене, прескачане, търкаляне, промушване в тунели, ориентация, люлеене и колективни игри. За целта има три нива. Обезопасено е с ударопоглъщаща настилка и стабилна метална конструкция, има и соларно осветление.

Ще се наложи, обаче да бъде демонтирано, за да се върне за ремонт при производителя. Това ще отнеме много технологично време. Община Петрич предвижда промяна в пропускателния режим за Градски парк – Петрич, както и други мерки с цел ограничаване на вандализма.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com