Емблемата на футболен клуб „Пирин“ изгря на кръстовището при бул. „Димитър Солунски“ и ул. „Александър Стамболийски“

Композиция от орел, футболна топка и годината на основаване на футболен клуб „Пирин“ е оформена на кръстовището при бул. „Димитър Солунски“ и ул. „Александър Стамболийски“. Фигурата е сътворена от мраморни камъни, а под тях е поставен геотекстил, за да могат те да бъдат предпазени от потъмняване.

Около декоративните мотиви е засята и тревна смеска, чрез която, след като поникне, ще бъде постигнато цветовото съчетание, символизиращо тима – зелено и бяло.
Кръстовището при бул. Димитър Солунски“ и „Ал. Стамболийски“ е поредното място, на което служители на ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград придават атрактивен вид чрез оформяне на фигури.
Наскоро при подплощадното пространство при АУБГ бе създадена пеперуда от живи цветя, а в градската градина оживя цветна фигура под формата на пчела.
В момента служители на ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград работят на различни места в града, като се обхващат алеи, кръгови кръстовища, площадни пространства и др., а целта на кмета Илко Стоянов е Благоевград да се превърне в още по-красиво и приветливо място за жители и гости на града.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com