Горещи новини

Доц. д-р Валентин Василев взе участие в работна среща за конституиране на младежки омбудсман в българските общини

Във връзка с реализацията на дейности по проект на ERASMUS +, с бенефициент сдружение с нестопанска цел „Мечи Чал-Рожен“, от 18 до 20 юни 2021г. в Пампорово се проведе Информационна среща на тема „Разработване на ред и правила за конституиране на младежки омбудсман в българските общини“. В срещата по покана на организаторите взеха участие доц. д-р Валентин Василев, Обществен посредник на Община Благоевград, който се включи онлайн, Симона Велева – заместник младежки омбудсман на Благоевград и Михаела Янева – член на Детски парламент – Благоевград.

Доц. д-р Валентин Василев разказа от позицията на опита, който има, за ролята на обществения посредник в местното самоуправление и реализацията на публични политики и сподели как функционира Младежкия омбудсман в Благоевград.

Симона Велева даде съвети на бъдещите омбудсмани, като проведе обучение как правилно да представят своите инициативи с трите златни въпроса Защо? Как? Какво? , както и представи добри практики и инициативи от Благоевград. Участниците зададоха и множество практически въпроси и дискутираха по тях.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com