Допълнително видеокамери и работно време за градския парк в Петрич

Общинското ръководство в Петрич въвежда допълнителни мерки за ограничаване на трошенето, чупенето, рязането и разрушаването на изграденото в Градски парк, случващо се основно късно през нощта. От понеделник ще влезе в сила новият пропускателен режим.

Градският парк ще бъде затворен за посещения от 23.00 часа до 06.00 часа. Целта е тази мярка да ограничи събирането на групички, умишлено съсипващи общинска собственост и ползващи съоръженията в парка за места на запой и пушене, а след това рушат. Това са следите всяка сутрин, установявани от служителите на Общината. Снощи отново са установени такива лица, спрямо които ще бъдат предприети мерки по установения ред.

На този етап в парка има 16 видеокамери, които не покриват цялата му площ. Ще бъдат монтирани допълнителни на невралгични места, където основно са концентрирани вандалските прояви. Записите след всяко рушене ще се предават на Полицията за последващи действия спрямо лицата, които са нарушители.

До момента няма съоръжение в Градски парк, на което да не е посегнато, включително са хвърляни камъни върху обитателите на водната площ.

Община Петрич призовава за повече отговорност и нетърпимост – всеки, който е свидетел на подобни деяния, да уведомява веднага РУ „Полиция“.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com