Добра новина! Отварят ГКПП „Златарево“ за влизане. Темата беше повдигната от кмета Димитър Бръчков

Със заповед от днес -14 юни, на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, се отваря за влизащи в България граждани и ГКПП „Златарево“. По този начин ще бъде облекчен трафикът от автомобили, пристигащи от Република Северна Македония. На граничния пункт е разкрит кабинет на РЗИ, който да следи за предоставянето на необходимите документи за вход в страната, въведени с действащата заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

До сега през този пункт се допускаше единствено излизането от България. Това създаваше затруднения при пътническите, в това число и туристически пътувания, и забавяше преминаването през границата. Промяната в пропускателния режим на ГКПП „Златарево“ става възможно след изменение на заповедта за влизането в страната.

Припомняме, че преди дни кметът на община Петрич постави този проблем на вниманието на министър Кацаров в проведен разговор и получи уверение за действия. По-късно кметът обсъди темата и на среща с областния управител Николай Шушков, който също веднага се ангажира. В тази връзка кметът Димитър Бръчков изказва благодарност за своевременната реакция за решаване на проблема.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com