Деца до 10 години пътуват безплатно с градския транспорт в Благоевград срещу предоставяне на превозен документ

Ученици от 7 до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно с градския транспорт в Благоевград от утре, 1 февруари,  срещу предоставяне на превозен документ.

Изискуемите пътнически карти се изготвят на гишетата на Автогара – Благоевград, като за целта е необходимо към подаденото заявление да бъдат приложени акт за раждане и снимка на детето, на което се издава съответният документ.

До момента децата от 7 до 10-годишна възраст пътуваха с намаление 50% от редовната цена на билета, а новата мярка се въвежда и е в сила до края на 2023 г., след решение на служебното правителство.

Децата от 0 до 7-годишна възраст също ползват линиите на градския транспорт безплатно срещу пътнически документ, за издаването на който не е необходимо да бъде прилагана снимка, а единствено копие от акта за раждане.

В случай че за детето не бъде предоставен превозен документ, то ще бъде таксувано, съгласно ценовото разписание.

За междуселищните линии на децата до 10-годишна възраст се издават билети с нулева стойност на Автогара – Благоевград за място в съответния автобус.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com