Горещи новини

Дефиле на младостта и красотата в Банско

Деветдесет ученика от Банско дефилираха празнично под тържествена аркада в центъра на града. Дванадесетте арки в цветовете на българския трикольор бяха символ на всеки от класовете в досегашното им образование и на пътя им към зрелостта. Абитуриенти бяха 50 момичета и момчета от Професионалната гимназия по електроника и енергетика и 40 от Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“.

Със сърдечно приветствие към абитуриентите се обърна заместник-кмета Стойчо Баненски.
„Скъпи абитуриенти, нека силата на вашата младост, нека вашият ентусиазъм и наученото ви помагат от тук нататък, когато вече сами ще поемете отговорност за своя живот.Желая ви от сърце да имате успешна реализация. На тези от вас, на които предстои продължаване на образованието на по-висока степен – желая успех в учението и незабравими студентски години. На тези, които са решили да започнат работа – успех в избраните професии и стремеж за развитие.

Особено радостни ще сме ние, вашите близки и съграждани, ако в бъдеще Банско бъде вашият избор за житейските ви планове. Уверявам ви, че тук е възможна успешната реализация на професионалисти с различни степени на образование в различни професии, а в бързо променящата се среда на дигитализация на средата, възможностите за работа в едно от най-добрите места за живеене в България, а и не само, стават още по-големи.

Скъпи момичета и момчета, всички знаем популярната фраза – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. Искрено се надявам, че това в най-голяма степен се отнася за всеки от вас. Сега е вашето време да търсите и да откривате своето място в живота. Където и да сте, каквото и да правите – живейте честно, почтено и с достойнство“, каза зам.-кметът Стойчо Баненски в емоционалното си обръщение към абитуриентите.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com