Десетки българи не са допуснати да влязат в РСМ

Десетки българи не са допуснати да влязат в Република Северна Македония от граничните власти в страната. Това потвърдиха за БНТ от фондация “Македония”, чиито членове също са сред хората, които са получили забрана за влизане в Северна Македония.

Мъжете показаха документи издадени им от властите в Северна Македония в които пише, че са заплаха за националната сигурност на страната. Те не са получили повече обяснения за отказа да бъдат допуснати.

“Това е една брутална провокация от Скопие. Нашата цел поради която искахме да отидем там най-вече беше да се направи културно, съвместно честване заедно с македонците, македонските българи, да направим едно мирно честване на годишнината от рождението на Гоце Делчев. Провокации нямаше никакви от наша страна”, каза Никола Арнаудов от фондация “Македония”.

“Чакахме търпеливо на границата, започнаха да претърсват колите една по една, търсеха внимателно, след което започнаха избирателно да допускат хора. На някои от хората, включително и на мен бяха издадени документи че сме заплаха за националната сигурност. Аз скоро не съм бил в Северна Македония и не виждам каква е причината да ми издадат такъв документ”, допълни още Арнаудов.

 

 

 

Автор: Станислава Христова, БНТ 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com