Два випуска на Американския университет получават дипломите си на 9 май

Два випуска на Американския университет в България ще получат дипломите си на 9 май 2021 г. Випуск 2021 и випуск 2020 ще отпразнуват завършването си на две церемонии, съответно от 10.30 и от 16.15 ч. при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и поради тази причина висшето училище няма да посреща външни гости на капмуса. Церемониите ще преминат в смесен формат, така че студентите, които не могат да присъстват на живо, ще могат да се включат активно онлайн и да станат част от празника. Семействата, близките и приятелите на завършващите ще могат да наблюдават дипломирането на живо в профила на АУБГ във Facebook, както и на екрана на „Ларго Мол“ в Благоевград.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането ще бъде Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск 95 с успешна кариера във финансовата сфера.

56% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Колумбия и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (44%), следвани от „Компютърни науки“ (13%), „Журналистика и масови комуникации“ (10%) и „Икономика“ (8%). Благодарение на образователната система liberal arts, 53% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.

Снимка: aubg.edu

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com