Горещи новини

Глоба за всеки, който полива и мие колата или балкона си с питейна вода

Поради зачестилите случаи на използване на питейна вода за поливане, което води до нарушено водоподаване в по-високите зони на населените места на община Благоевград и намаляване на водоизточниците, кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед, с която се забранява изразходването на водния ресурс за нужди, различни от основното му предназначение.

Не е позволено с питейна вода да бъдат поливани зелени площи, цветни и зеленчукови градини, да бъдат измивани тротоарни настилки, дворове, моторни превозни средства, балкони и др.

Всички водоползватели следва да поддържат в изправност водопроводните инсталации и да не допускат разпиляване на водния ресурс. При констатирани нарушения от страна на физически и юридически лица ще бъдат съставяни актове и ще бъдат налагани глоби съгласно чл. 200 от Закона за водите.

Контролът по изпълнение на заповедта се възлага на кметовете и кметските наместници на селата със съдействието на общинска администрация.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com