Главен комисар Ивайло Иванов: Разбрах от медиите за прекратяването на правомощията ми

“Бях отстранен в петък вечерта след работно време. Разбрах от медиите за прекратяването на правомощията ми”, това заяви бившият главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов за освобождаването му от длъжност. Днес той говори пред медиите на излизане от сградата на МВР.

Ивайло Иванов добави, че никой не го е потърсил, за да го информира, че ще бъде отстранен. Потърсли го, когато указът на президента му е бил връчен.

“Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил. През цялото време моите действия са били в името на върховенството на закона за опазване живота и здравето на българските граждани и обществения ред. Не се срамувам от нищо. Не съм излязъл в болнични и никога няма да се крия, заставам пред вас. Мъж на честта съм и такива неща не са ми присъщи“, каза още Иванов.

Относно мотивите, заради които е отстранен, Иванов поясни, че първоначално му е отказвано да разбере какви са те. Чак след като са станали публично достояние той се е запознал с тях.

“Правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи – главен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекратени във връзка с нарушение на основни принципи за работа в МВР, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е накърнил престижа на МВР както пред служителите на МВР, така и пред обществото”. Това се посочва като мотиви към предложението на новото служебно правителство за освобождаването му.

“И по време на протестите и сега заявявам категорично, че МВР и българските полицаи не пазят дадена партия или политическо движение, а пазят институции. За мен тогава бяха едни перфектно организирани операции. Аз поех цялата отговорност. 22 години от живота ми минаха и по никакъв начин не съм си представям, че моята кариера в МВР ще приключи по този начин. Знам какви са били моите действия, знам от какво съм се ръководил“, добави бившият вече главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Снимка: МВР

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com