ГЕРБ-Благоевград пак станаха за смях с нелепо изказване: Ако ние управлявахме, мостът над Покровник щеше да е готов

В официална позиция до медиите, активът на ГЕРБ Благоевград пише:

Ако управляваше политическа партия ГЕРБ проблемът с моста на река Струма при с. Покровник щеше да е минало!

В разпространеното писмо се казва, че вече повече от година, сагата с моста на р. Струма, свързващ Благоевград със с. Покровник и още няколко села в този район, тормози цялата Благоевградска община, а на хората им е писнало да слушат безпочвени оправдания от националната и местните власти.

А още със затварянето на това ключово съоръжение през месец декември 2021 г., съветниците от ГЕРБ в местния парламент били първите, които отправили питания и започнали да търсят постъпки за решаването на проблема, като отнесли въпроса до  Председателя на комисията по регионално развитие на Европейския парламент Юнус Омаржи, по време на неговото посещение в България. 

„Слушаме постоянно как ведомствата си прехвърлят топката,  а фактите са, че мостът не се прави и няма изгледи ремонтът му да почне още няколко месеца. Изцяло заставаме зад хората от града и селата, които са потърпевши от некадърността на управляващите, и на нас, както и на хората, ни е писнало да слушаме безпочвени оправдания как не може да се свърши работа. Ако ГЕРБ управляваше държавата и носеше политическата отговорност в нея, въпросът щеше да е отдавна решен.“ заяви активът на ГЕРБ в Благоевград.

„Хората не ги интересува защо фирмата изпълнител, въпреки че е на инженеринг, не може да почне работа, поради недоумисляне на въпроса със съоръжението на доставчика на газ, но ги интересува, че държавата е абдикирала от задълженията си да се грижи за хората”, се казва още в позицията. Така месеци наред, без реални действия в посока разрешение на проблема, местните гербери се опитват да яхнат вълната на всеобщо недоволство у хората и да извлекат своите политически дивиденти от това.

Факт е, че единствените стъпки на местно ниво към разрешаване на проблема с изграждането на моста, свързващ шест села и областния град, направи през м. февруари 2022 г. кметът Илко Стоянов, който изпрати спешно писмо до Министерство на регионалното развитие и благоустройството с искане обектът да бъде включен в списъка за спешни ремонти. В резултат на неговите действия бяха предвидени средства от бюджета на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Последва процедура по инженеринг, както и такава за избор на изпълнител.

Нито един от местните депутати н е повдигна въпроса в Народното събрание и не предприе действия в помощ на местните жители.

През м. октомври 2022 г. бе подписан и договор с фирма изпълнител за изграждане на нов мост, но към момента строителните работи не са стартирали, заради неуредени договорни отношения между държавата и фирмата доставчик на газ, чиято тръба за газоподаване е монтирана под самия мост.

По искане на протестиращите жители от шестте села, днес от 12 часа, ще бъде организирана среща между тях и представители на Областно пътно управление, кметът на община Благоевград, представители на фирмата-изпълнител и Аресгаз.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Започва приемът на заявления за продажба на мартеници и сувенири в Благоевград

От 06.02.2023 г., в Община Благоевград стартира прием на заявления за открита площ за обособяване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com